fredag 5 september 2014

Vi tolererar inget hat på vår skola.

Idag har rektorn på vår skola gått ut med information om att det förekommit klotter av hakkors och andra nazistiska symboler på vår skola - Furutorpskolan i Vinslöv 7-9.
Detta är anledningen till att vi vill gå ut med detta inlägg. Vi  tolererar  INTE sådant på vår skola.

Vi respekterar alla oavsett ursprung och etnicitet och vi accepterar ingen som helst rasism på vår skola.
Vi tycker att alla är lika mycket värda och vill inte ha något hat i vår by.

Vi tycker att alla ska kunna känna sig trygga när de går till skolan. Det är mycket bra att rektor och personal på skolan har agerat kraftfullt mot detta. Klottret är polisanmält och det är nolltolerans som gäller.

Elevrådet på Furutorpskolan arbetar på att arrangera en manifestation mot rasism och vill gärna att andra elevråd i Sverige hänger på. Är ni intresserade att medverka så kommentera gärna nedan i bloggen eller kontakta Elevrådets ordförande Julia Olofsson.

Med vänliga hälsningar

Benjamin, Filip, Elin, Emilia, Anton, Mira, Julia, Victoria, Yasmine, Saga, Nellie, Johanna, Filip, Niklas och Robin från 9A, 9B och 9C
Representanter för oss som står upp mot rasism och nazism på Furutorpskolan i Vinslöv

2 kommentarer:

  1. hej,
    jag undrar om vad har själva skolan gjort för att stödja dessa elever, vad har de gjort för att visa och tydliggöra activt att de står för mångfalden i skolan.

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag förstår inte riktigt vad du menar? Menar du att dessa elever inte egentligen står för att mångfald är bra. Du får gärna förtydliga. Det kan du göra på sarasv@hotmail.com eller här i bloggen. / Sara

    SvaraRadera