söndag 15 januari 2017

Klassrummet möter världen - recension av Bibliotekstjänst

Öppnar mailet från Bibliotekstjänst och läser det med skräckblandad förtjusning. Bibliotekstjänst har proffs som recenserar böcker och min bok Klassrummet möter världen - autentiskt, tematiskt och digitalt är recenserad av lektören Marie Leijon.
Recensionen återfinns i Häfte 4, 2017. Det är inte tillåtet att publicera hela recensionen så är du nyfiken får du läsa i häfte 4!

Det är onekligen både läskigt och roligt att läsa recensioner. Helhetsbetyget på min bok är satt till 4 av 5, vilket betyder att den anses vara mycket bra.

Här kan du läsa ett utdrag ur recensionen:

"Autentiska uppgifter för en digital undervisning är utgångspunkten i Klassrummet möter världen. Det är sympatiskt att det är pedagogiken och inte det digitala som nämns först. [..] Boken utgår från språkundervisning, men kan absolut användas av lärare i andra ämnen. Innehållet är väl förankrat i styrdokument och forskning och författaren delar frikostigt med sig av sina undervisningsidéer, samtidigt som hon för en kritisk diskussion. [..] Författaren skriver utifrån sina erfarenheter på högstadiet, men innehållet kan även användas på gymnasienivå "(BTJ, Häfte 4, 2017) 


/ Sara Inga kommentarer:

Skicka en kommentar