onsdag 8 augusti 2018

Instruktionsfilm kring nyheterna i Google Classroom - 18

Hej!
Google har släppt nya uppdateringar för Google Classroom som gör att det inte kommer se likadant ut som det brukar. För att underlätta för er har jag gjort en instruktionsfilm. Mycket nöje!
/ Sara


21 kommentarer:

 1. Om eleverna klickar på "löst" försvinner väl lärarens kommentar? Då krävs extra arbete av läraren för att se om de verkligen löst det som efterfrågades. En del elever klickar ju på "löst" utan att ha bearbetat texten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det måste man prata med sina elever om.

   Radera
  2. Eller går in till versionshistorik, så ser man om eleven har jobbat med kommentaren.

   Radera
  3. Var hittar man versionshistoriken?

   Radera
 2. Tack för tydliga instruktioner! Om jag förstått allt rätt så finns ingen möjlighet att lägga in ett vanligt meddelande, exempelvis med en instruktion utan uppgift, under en flik i klassens arbete. Det hade varit käckt för att ha allt samlat under samma flik. Fortsätter att testa mig fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är den stora bristen i uppdateringen. Det finns där en viss risk för ökad gränssnittsstyrning mot det som ibland benämns som ett "uppgiftsträsk" i digitala lärplattformar. Jag hoppas på nästa uppdatering.

   Radera
 3. Jag får inte fram kommentarsbanken när jag öppnar en elevs dokument för att ge respons..Inte heller pilarna där uppe för att byta elev..Det ser ut som ett vanligt dokument..Måste man aktivera kommentarsbanken någonstans?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du skapat ett nytt classroom eller jobbar du i ett gammalt? Det verkar som om det inte hänger med i gamla Classroom

   Radera
 4. Hej!

  Stort tack för instruktionen! Dock så kommer jag inte till den nya feedback systemet. Det ser ut som vanligt när jag öppnar upp ett inlämnat dokument. Kan det vara en inställning?

  Mvh Markus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du skapat ett nytt classroom eller jobbar du i ett gammalt? Det verkar som om det inte hänger med i gamla Classroom

   Radera
  2. Hmm jo jag har skapat ett nytt. Har dock gjort det i vår gamla domän, har inget elevkonto i den nya än. Å andra sidan så var layouten ny i det classroom som jag provade i. Märkligt att alla andra nya funktioner funkar men inte den mest användbara.

   Radera
 5. Hej Sara, och tack för videon.¨Fråga dock... du klickar på "skapa fråga" och säger att man kan skapa precis som i google formulär. Men det stämmer ju inte. Det alternativet finns inte för dig, och inte för mig heller. Däremot har jag läst att Google skall erbjuda detta, då som "quizz assignment", alltså som en alternativ uppgift. Men varför alternativet ännu inte finns är fortfarande för mig oklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kan jag göra det. Kort svar och flervalsfråga finns redan som alternativ. Till hösten kommer möjligheten att låsa quiz så att inte eleven kan nå internet.

   Radera
  2. Nja. Det alternativet är ju i princip likadant som att ställa en fråga i gamla versionen. Jag tycker inte att det liknar funktionaliteten i forms. Titta på den här videon https://www.youtube.com/watch?v=S4LXMdIdLFk 4.30 in. Där finns ett alternativ - quiz assignment som jag då alltså inte har.

   Radera
 6. Äntligen lite bättre struktur!

  SvaraRadera
 7. Tack! Jag undrar om en kan få in dokument under "Om". Vill kunna ha kursplanen, studeranderättslig standard etc liggandes där...

  SvaraRadera
 8. Hej Sara! Jag är gymnasielärare i Engelska och relativt ny med Classroom. Jag funderar på om mina elever kan se mina kommentarer innan jag har tryck på "skicka tillbaka"? Ibland har man så många uppsatser så man måste dela upp arbetet och man kanske behöver fundera över sina kommentarer innan man slutgiltigt lämnar in. Är det synligt för eleven att jag har kommenterat?

  Sen undrar jag över kommentarsbank, om det finns färdiga sådana enligt ämnen?

  Tack för en bra video, jag fick tipset av min kära mamma, Anette - som du arbetar med i Perstorp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du behöver skicka tillbaka för att eleven ska se sin text igen. Om du laddar hem tillägget Formida så är det ett verktyg där färdiga kommentarer finns. Där kan du hämta inspiration till din egen kommentarsbank. Men du måste bygga upp din kommentarsbank själv. När det väl är gjort har du ju det och det sparar massor med tid. / Sara

   Radera
 9. Tack! Jag bygger upp kommentarsbanken successivt medan jag bedömer elevernas inlämningar. Man kan även lägga in länkar till digitala läromedel med förklaringar i kommentarerna, vilket jag tror kan sänka trösklarna för eleverna att verkligen kolla upp det jag kommenterat. Du skriver att det kommit/ska koma en quizversion i vilken eleven inte kan gå ut på internet för att kolla upp svar. Vet du om det kommer något liknande för ett vanligt dokument? Alltså så att eleven endast kan skriva i dokumentet under provtillfället (tex klockan 8-10) och inte komma ut på nätet? Det skulle ju kunna ersätta tillägg som digiexam. Mvh/Martin

  SvaraRadera