onsdag 31 juli 2019

EFClass - ett gratis och digitalt läromedel i engelska

Välkomna tillbaka och hoppas ni haft ett skönt och avkopplande sommarlov?

Kommande läsår kommer jag låta min elever kombinera läsandet av skönlitteratur med arbete i det digitala läromedlet EF Class. EF Class är ett gratis och digitalt läromedel i engelska för högstadiet och gymnasiet. Jag menar att det är flexibelt och håller en hög kvalitet.

 Jag tycker det är viktigt att mina elever arbetar både analogt och digitialt - de läser skönlitterära böcker varje termin, de tar anteckningar för hand, men där datorn kan underlätta för dem och för mig använder vi den. I EF Class får jag en tydlig överblick över vilka elever som arbetat och vad de kan. Jag kan tex slänga en snabb blick på översikten och se om de har förstått eller inte och ändra om min undervisning. Lektionerna i EF Class är färdigplanerade och jag kan mest lägga pusslet kring hur jag ska kombinera dem, vilket sparar en massa tid som du kan lägga på att finslipa din undervisning.

Nedan har jag gjort en instruktionsfilm om hur EF Class fungerar. Det är enkelt och smidigt även för dig som känner att du inte är så "digital".  Prova! Det är som sagt gratis och om jag har förstått det rätt kommer det vara gratis minst nästa läsår också. 
Lycka till!
/ Sara


5 kommentarer:

 1. Hej Sara! På min nya arbetsplats har vi Gleerups digitala läromedel. Har du någon erfarenhet av det? Jag är ny på det så om du skriver något om det hade det varit intressant att läsa. Tack för allt annat du gör, det är värdefullt!
  Varma sommarhälsningar
  Annika Odelstav

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack! Jag har ingen erfarenhet av Gleerups alls och kan inte uttala mig!

   Radera
 2. Superbra video, gav en enkel överblick och visar de viktigaste funktionerna.

  SvaraRadera
 3. Hej Sara!

  Tack för videon. När kommer videon från elevernas synvinkel? Mvh/Daniela

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om någon vecka när mina undervisning flyter på och jag har tid! Den som väntar på nåt gott...!

   Radera