tisdag 22 oktober 2019

NYHET! Starta lektion i EF Class utan att skapa konto

En nyhet i det digitala läromedlet Ef Class är att eleverna kan gå med i en lektion utan att de behöver skapa konto. De får en kod precis som i tex Quizlet Live eller Kahoot och går sedan med genom att klicka på Join Lesson. Du behöver ha din lektion aktiv och kan ha en lektion igång i taget precis som när du tex kör en Kahoot.
Tänk på att det finns två funktioner i EF Class: det ena är att ha en lektion live där du styr lektionen och klassen arbetar med samma uppgift samtidigt, det andra är self- study där du kan skicka ut uppgifter på olika nivå till samma klass. Det du måste tänka på då är att du STOPPAR lektionen när du skickat ut den. Du ger instruktioner till dina elever kring vilka elever som ska arbeta med vilken lektion. Eleven klickar på "sin" lektion och går med i den. Därefter kan eleverna arbeta på sin egen nivå och du kan följa elevernas progression i din lärarvy.

Så här gör du för att använda det nya Quick-start: 
1.  Gå till Discover. Leta upp en lektion du vill använda.
2. Klicka på Teaching options. Där väljer du START THIS LESSON för att starta din lektion och låta eleverna gå med via en kod och slippa registrera konto.
3. Klicka på QUICK-START.
4. Nu dyker det upp en KOD. Skriv denna kod på tavlan och säg till eleverna att surfa till class.ef.com. Där väljer de sedan ENTER CODE (bild 5 o 6 )och när dom ser lektionen klickar dom JOIN LESSON. 
5. Du skickar sedan ut de uppgifter du vill att ni ska arbeta med. Detta kan du göra en uppgift i taget så att du helt styr lektionen. Eleven kan inte klicka vidare förrän du skickar ut nästa uppgift.
6. När du arbetar med QUICK-start behöver du komma ihåg att stoppa lektionen när ni är klara annars går det inte att arbeta med nästa lektion.

Teamet i London tackar för all feedback dom får och hälsar att dom arbetar hårt med att förenkla startprocessen för att komma igång med EF class. Framförallt detta med att stoppa lektion för att kunna ha flera igång samtidigt är något dom arbetar med att kunna ta bort.
Se bilder nedan för att komma igång:


1. Lärare

2. Lärare

3. Lärare


4. Elev

5. Elev
6. Elev


 7. Lärare - kom ihåg att stoppa lektionen när du är klar!Lycka till! 
Sara B 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar