söndag 19 januari 2020

Mixa analogt och digitalt arbete med EF Class

Hej!

Ännu fler nyheter är nu lanserade i EF Class. För er som inte känner till det är EF Class ett gratis och digitalt läromedel i engelska.  Jag skulle säga att det passar från årskurs 6 och uppåt.

EF har i dagarna släppt ett par bra funktioner.
1. Genom att välja "Start Presentation" kan du nu kan använda EF class även om dina elever inte har tillgång till datorer eller ipads. Du som lärare kan använda materialet och visa via din projektor och eleverna kan arbeta med papper och penna. Till de senast släppta lektionerna finns också arbetsblad du kan skriva ut. Detta är perfekt för stökiga klasser som inte klarar av att arbeta med digitala verktyg. Ge eleverna en skrivbok och en penna och ta bort allt digitalt! (Bild 1)
2. Dina lärarinstruktioner är nu automatiskt gömda och du måste aktivt klicka fram dom om du vill att dom ska synas.
3. Längst ner i lektionen hittar du de utskrivningsbara uppgifterna.
4. Instruktionerna visas direkt och eleverna ser tydligt vad de förväntas göra. (Bild 2)4. För oss som har digitala verktyg till våra elever kan vi nu skicka ut lektioner direkt till Google Classroom! Detta är en funktion som jag har efterlyst i flera år. Äntligen är den här.
För att starta din lektion gör du så här:
* Välj "Start a connected lesson".  (Bild 3)
* Välj Quick start. (Bild 4)
* Välj Share to Classroom. (Bild 5)

Detta är ett snabbare sätt att komma igång med en lektion. Observera att dina elever är anonyma och du kan inte följa deras arbete, vilket du kan om de har konton och du valt "Set an asignment".
Om du inte har Classroom och inte vill/kan skapa konton åt dina elever kan du låta dom gå med
i din lektion genom att gå in på class.ef.com och ange koden. Även här är eleverna anonyma.

Lycka till!
SaraInga kommentarer:

Skicka en kommentar